Een stukje geschiedenis van stal BolheimEgge Jan Boerma


Eind jaren 70 in de vorige eeuw is de fokkerij gestart op de boerderij Bolheim aan de Dijksterweg 19 te Kloosterburen door Egge Jan Boerma.
Hij kocht Bokkesprong Carmen (V. Achar) om een veulentje mee te fokken. Dat werd het eerste Bolheim veulen, Bolheim's Daphne (1978 V. Brockwell Goblin), de stammoeder van alle Bolheim's geboren op de boerderij "Bolheim", aan de Dijksterweg 19 te Kloosterburen.

Helaas is Egge Jan 23 juni 2012 overleden. Maar Olga Hartman (nicht) gaat met de stal en dus ook de stalnaam verder, in Zevenhuizen.

Olga Hartman

Vanuit de lijn Bolheim's Cindy is bijvoorbeeld Bolheim's Iris (2000 V. Manolito) geboren. Zij staat op stal in Zevenhuizen.
Bolheim's Gitty (2005 V. Coelenhage's Promise) heeft als moeder ook Bolheim's Cindy en staat in Midwolda. Met amazone Kim Mellens, in 2012 een 3e plaats in de finale van Zuidbroek in de B en is nu Z1 dressuur.

Bolheim's Iris is de moeder van Bolheim's Vera (2011 V. Woldhoeve's Bart) en staat in Zevenhuizen, waar ze haar merrieveulen EJ heeft gekregen.
Tevens is Iris ook de moeder van bijvoorbeeld de goedgekeurde hengst Bolheim's Simon (2008 V. Boomer).
Elke pony / paard heeft zijn/haar eigen pagina.

In de map "andere Bolheim's" vindt u andere nakomelingen en hun successen, sommige behaald in het buitenland.