Coaching --> Wie ben ik:Laat ik me even voorstellen:

Mijn naam is Olga Hartman-Togtema
Al sinds ik kon zitten zat ik bij mijn opa en oma in Noordhorn op paarden en koeien. Op de mooie Belgen bracht ik samen met opa de melkbussen naar de weg. Later heb ik samen met mijn Oom Egge Jan Boerma veel met zijn Welsh Ponies gedaan. Tijdens mijn voortgezet onderwijs periode is het paardenvirus alleen maar verder gegroeid. In mijn ponytijd reed ik wedstrijden dressuur, springen en eventing, bij de paarden bleef alleen de dressuur over. In de jaren tachtig heb ik mijn diploma's voor instructeur en jurylid gehaald. In die tijd gaf ik les bij ponyclubs en begeleidde ik individuele combinaties en viertallen. Ik geef nog steeds individuele (proefgerichte) trainingen. Daarnaast jureer ik B en L dressuur. Na 25 jaar in het onderwijs en andere functies, ben ik het afgelopen jaar verhuisd van Loppersum naar Zevenhuizen om mijn passie voor paarden en mijn vak als docent/coach te combineren.
Ik wil graag mijn kennis en ervaring als docent/trainer/coach, samen met mijn co-coaches de paarden en ponies, inzetten om anderen laten bloeien !
In het jaar 2016-2017 heb ik een opleiding gedaan in Ruinen om coach te worden met paarden.
Mijn merrie Perrita mijn Welsh ponies en de beide shetlanders zijn hierbij mijn co-coaches.


Het afgelopen half jaar heb ik me gespecialiseerd in het coachen en begeleiden van kinderen en pubers, heb de trainingen succesvol afgerond in Velden en ben nu ook trainer/coach van de bijzondere sociale vaardigheidscursus Pony Power voor Kids en Paardenkracht voor Pubers.
Ik geef de trainingen samen met mijn co-coaches Kae-Lynn en Katya, mijn Shetlanders. Bij de pagina's Pony Power voor Kids en Paardenkracht voor Pubers staat meer informatie over de beide trainingen.

 

De trainingen vinden plaats aan huis en in een veilige omgeving.


Olga Hartman